Pokemon Algemeen, Pokemon Nieuws

Hoeveel zijn mijn Pokemon kaarten waard?

Pokemon kaarten waard

Wat is de waarde van mijn Pokemon kaarten verzameling?

De vraag van iedere verzamelaar, hoeveel zijn mijn Pokemon kaarten waard? De meeste willen weten wat voor kaartjes ze hebben opengemaakt uit de pakjes. Zelf de waarde inschatten is meestal moeilijker dan het echt lijkt. Om hier antwoord op te geven, zullen we verder in deze blog uitleggen. Op de manieren die hier worden uitgelegd, kan je niet alleen de waarde van nieuwe kaarten opzoeken, maar ook de oude kaartjes van vroeger! Niet elke Pokemon kaart is evenveel waard zoals is aangegeven op het internet!

Een pakje Pokemon kaarten bestaat meestal uit 9 – 10 Pokemon kaarten. Hierbij zit altijd een zeldzame kaart in, ook wel de rare card genoemd. De zeldzame kaart is in de meeste gevallen glimmend (het vierkant vakje van de artwork). In de meeste gevallen is het niet gelijk zo dat het super veel geld waard is. Tegenwoordig hebben we verschillende soorten maatstaven om erachter te komen, waarvoor kaarten worden aangeboden en voor hoeveel ze daarwerkelijk zijn verkocht om een beter beeld te creeren van de waarde van bepaalde kaarten. Door middel van Cardmarket, Ebay solding list, Troll & Toad en Tcgplayer kan men achterkomen hoeveel een kaart waard is.

Pokemon kaarten waard

Welke staat heeft de kaart?

Voordat je de kaart opzoekt, is het belangrijk om eerst de staat te bepalen van een kaart. De staat van de kaart kan je op vier manieren bekijken, namelijk:

  • Centering (zijn de randen evenredig aan alle zijdes)
  • Surface (krasjes op de kaarten)
  • Edges (zijn de randen niet te beschadigd en geen whitening)
  • Corners (zijn de hoeken niet beschadigd of gevouwen)

De meeste kaarten die direct uit een booster pack zijn getrokken, zijn perfect. Deze kunnen factory issues hebben zoals, een scheve centering, printlines op de holo door de printmachine en al whitening aan de achterkant hebben. Hierdoor is het lastig om en perfecte kaart te vinden die ze in de Trading Card Game world noemen als ‘Pristine’ of ‘GEM Mint’. Als je de staat hebt bepaald van een kaart, kan je ongeveer de waarde bepalen en op Ebay solding list kijken waarvoor andere gelijkwaardige kaarten voor zijn gegaan in dezelfde staat als je eigen kaart. Hierdoor kan je proberen om de kaarten te verkopen als waarvoor de kaarten zijn verkocht op ebay. Mocht dit niet snel verkopen, kan je kaarten altijd proberen onder marktwaarde te verkopen om er sneller van af te komen. Meestal wordt geadviseerd om niet onder de marktwaarde te verkopen aangezien kaarten meestal met de tijd mee, meer waard worden. Pokemon kaarten waard.

Meestal wordt het aangeraden om kaarten direct in card sleeves en of toploaders te doen om kaarten optimaal te beschermen tegen schade.

 

Hoe zoek je een kaart op ebay om de waarde te bepalen?

Als je de naam van de Pokemon kaart in tik op Ebay zie je niet altijd direct je kaart, aangezien er super veel kaarten zijn van dezelfde soort. Om specifieker te zoeken, kan je de kaartnummer links of rechtsonderin meezoeken op Ebay. Indien je een bepaalde kaart nog steeds niet kan vinden, kan je altijd het jaartal erachter plakken. Meestal zie je bij het zoeken ook PSA of Beckett kaarten op Ebay. Meestal zijn deze kaarten veel duurder dan de Raw kaartjes (niet gegrade). Dit komt omdat ze zijn gekeurd door externe bedrijven die de staat hebben bepaald van kaarten. Indien ze in een zeer goede conditie zijn (PSA 9 of 10) zullen ze prijzen aardig stijgen qua waarde. Natuurlijk is het graden van kaarten niet gratis. Tevens moet er ook gekeken worden naar de datum van de verkochte items, aangezien de prijzen met de dag fluctureren.

Venusaur base set 15/102 1999

 

Het kost natuurlijk een beetje moeite en tijd, maar dan heb je ook wat. Als je weet hoe je waardes eenmaal moet opzoeken van bepaalde kaarten zal het langzamerhand steeds makkelijker gaan. Het verkopen van kaarten gaat niet zo snel vooral niet als het om een grote collectie gaat. Indien je je gehele collectie in een keer wil verkopen, zal dit veel minder opleveren, omdat er meestal sprake is van een bundel/stapelkorting.

 

Als er nog vragen zijn voor het waarderen van kaarten, kunt u altijd contact opnemen met TCGPokemon via het telefoonnummer, contactformulier of via de mail: info@tcgpokemon.nl We helpen u graag om te kijken hoeveel uw pokemon kaarten waard is.

 

Gotta Catch ‘m all!

 

 

One thought on “Hoeveel zijn mijn Pokemon kaarten waard?

  1. Sander Varekamp schreef:

    Netjes!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *